به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از باشگاه خبرنگاران: کاربراني که به مدت طولاني بدون خستگي با کامپيوتر يا لپتاپ کار مي کنند، در معرض بيماري cvs (computer vision syndrome) هستند.
ايرج احدزادگانآهني، متخصص چشم گفت: بدليل پلک نزدن و خستگي چشم حاصل ميشود.
کاربران بايد به ازاي هر نيم ساعت تا سه ربع، کار با کامپيوتر را متوقف کنند و به مدت 5 تا 6 دقيقه به دور دست نگاه کنند همچنين به دليل اين که حين نگاه به صفحه ي مانيتور، پلک زدن به حداقل ميرسد، سعي کنيد به طور ارادي پلک بزنيد.
در چه محيطي با کامپيوتر کار کنيم؟
احدزادگان تصريح کرد، استفاده از دستگاه بخار مرطوب کننده جهت مرطوب کردن محيط مناسب است که به شکل بخار سرد در فصل تابستان و بخار گرم در فصل زمستان مي باشد.
همچنين محيط کار نبايد تاريک باشد و يا نور مستقيم به صفحهي مانيتور بتابد بلکه نوري مايل براي محل کار مناسب است.
فاصله چشم با صفحه کامپيوتر بايد 60 تا 70 cm باشد و در صورت استفاده از laptap (لپتاپ) اين فاصله به 40cm بايد برسد.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا ميتوان با تغذيه مواد حاوي ويتامين A از بروز و يا شدت اين بيماري جلوگيري نمود گفت: دليل خشکي چشم پلک نزدن است بنابراين ويتامين A نميتوان از بروز اين بيماري چشمي جلوگيري کند همچنين مصرف بي رويه ويتامين A براي بدن خطرناک است و ممکن است فشار مغز را بالا ببرد.
اين متخصص در خصوص اين که قطرههاي اشک مصنوعي مي تواند براي کاربران کامپيوتر مناسب باشد افزود: استفاده 3 الي 4 بار از قطره هاي اشک مصنوعي به مرطوب بودن چشم کمک ميکند اما هيچ چيز جايگزين مناسب به جاي پلک زدن ارادي چشم در حين کار با مانيتور نخواهد بود.